Transseparatistisk Strejkrättskväll


I sommar vill regeringen genomdriva en kontroversiell lagändring. De vill inskränka rätten att strejka på jobbet. Näringslivet jublar och fackpampar har kört över viljan hos de fackmedlemmar de säger sig representera. Men vi ger inte upp utan kamp. Framåt kamrater vill bjuda in alla transpersoner av alla kön, eller inget kön, till en kväll om strejkrätten! Är strejkrätten relevant för transpersoner? Även för de av oss som är sjukskrivna, inte kan jobba eller inte får nån anställning? Hur orkar man i så fall både ta strid mot de långa transvårdköerna och kämpa för strejkrätten, samtidigt? Vi i Framåt kamrater har inga självklara svar, men vill gärna undersöka frågorna tillsammans med er.

KVÄLLEN INNEHÅLLER Presentationsrunda Grundläggande genomgång av vad en strejk är och varför politiker och näringsliv vill begränsa strejkrätten. Lite filmklipp och lite högläsning Diskriminering på jobbet! Vad kan man göra med strejkrätten? Vad kan man göra utan strejkrätten? Prata tillsammans utifrån egna frågor och funderingar Hur kan vi fortsätta?

VEGANSK FIKA Vi bjuder på den! Om du har råd, så lägg gärna en slant som går till Strike back-mobilisering.

VILKA ÄR FK? Framåt kamrater är en socialistisk och feministisk organisation som funnits i Göteborg ett år. Vårt perspektiv är revolutionärt och autonomt vänster. FK är en organisation för kamrater av alla kön. Den här kvällen hålls av oss som själva är transpersoner.

OM DU ÄR CISPERSON... ...så får du inte komma. Men! Vi förstår att även du brinner av iver att kämpa för strejkrätten. Följ Framåt kamraters sida och gå istället på ett icke-separatistiskt event. Vi har flera stycken under våren. Vi ses!

När: 16 april 2019 18:00 - 16 april 2019 20:00

Var: Syndikalisterna Göteborgs LS Olof Palmes plats, / Göteborg

Arrangör: Framåt kamrater