BANG, Krig, kärlek och Karriär.


Nypremiär BANG KRIG KÄRLEK & KARRIÄR

Text Barbro Alving

Dramatisering Agneta Wallin och Judith Hollander

Regi Judith Hollander

Skådespelare Agneta Wallin

Scenografi Sven Dahlberg och Anja Rühle

Teknik Tilda Berghäll

Foto Lanna Olsson

Producent Ö2

Ur Barbro Alvings samlade verk har vi klippt fram en teaterpjäs om livsmod, civilkurage och humanism. En historia om en aktiv och kämpande journalist med det politiska modet att våga tro på människan. Monologen levererar en rolig, rörande och högst angelägen vinkel på journalistikens bevekelsegrunder. I fysisk gestaltning, stor publikkontakt, ackompanjerad av tidens musik och starka bilder beskrivs en ikon inom svensk journalistik. I vår berättelse har tre teman utkristalliserat sig; Krig, Kärlek och Karriär. En 18-årig volontär drömmer om att hjälpa kärleken att få makt i världen, utvecklas till en flygande reporter som pendlar mellan världsdelarna, skyttegravarna, skrivmaskinen och krogen. I kärlekens namn gör hon karriär med hjälp av kriget.

Föreställningen hade premiär 2004 och har turnerat i hela Sverige, bla i 4 år på Klara Soppteater. Den har blivit Radioteater på SR och inspirerat till Maj Wechselmans film Bang och världshistorien.

Spelas på Ö2 på Östgötagatan 2

Föreställningsdatum:

8 april klockan 19:00

9 april Kl:19:00 samtal efter se nedan

15 april kl:19:00

16 april Kl: 19:00

Samtal efter den 9 april. Att leva Barbro Alving

Om att vara besatt av ärelystnad och äventyrslusta.

Om att välja mellan barn och karriär.

Om det vore enklare att vara man?

Om att ta ansvar för vad man gör med sitt eget liv.

Om att hjälpa kärleken att få makt i världen.

Det är några av frågeställningarna som följt, påverkat och förändrat skådespelaren Agneta Wallin under hennes år med Barnro Alving. Efter föreställningen den 9 april bjuder vi in till publiksamtal med henne, ledda av Ann Eberstein. Ann har varit moderator i många sammanhang där kultur och livsfrågor möts. Hon arbetar till vardags som gestaltterapeut och workshopledare.

Varmt välkomna!

www.ostgotagatan2.se

När: 15 april 2019 19:00 - 15 april 2019 20:00

Var: Östgötagatan 2 / Stockholm

Arrangör: Ö2