Författartåget 2019


För tredje året i rad rullar Författartåget ut från perrongen på väg mot Umeå och Littfest! Resan startar torsdag den 14 mars från både Göteborg och Stockholm. Följ med och delta i skrivartävlingen med chans att vinna fina priser!

Nytt för i år är att bidragen kommer att publiceras i ett fanzine, som trycks i blixtfart och delas ut under Littfest på lördagen.

Författartåget avgår från både Göteborg och Stockholm, båda med samma ankomsttid i Umeå:

Från Göteborg: Tåg 72, avgång 18.34 torsdag 14 mars.

Från Stockholm: Tåg 92, avgång 21.12 torsdag 14 mars.

Ankomst i Umeå fredag 15 mars kl 06.13.

Reglarna är som följer: temat som varje bidrag ska relatera till på ett eller annat sätt annonseras vid tågets avgång från Göteborg. Därefter pågår tävlingen fram till ankomsten i Umeå. Alla resenärer på båda tågen är välkomna att delta.

Alla sorters bidrag är välkomna: dagboksutdrag, dikter, noveller, serier eller en grynig mobilbild – allt som kan komma upp under resan mot norr. I år tar vi alltså emot tävlingsbidrag i både textform och bildform.

Framme på litteraturfestivalen Littfest i Umeå går en jury igenom bidragen och utser årets vinnare. Årets jury är författaren, översättaren och journalisten Yukiko Duke, översättaren, essäisten och redaktören John Swedenmark och författaren, kulturskribenten och översättaren Amanda Svensson.

Prisutdelningen sker på lördag den 16 mars kl 20.00 i samband med Littfests avslutning på Norrlandsoperan. I prispotten finns presentkort på SJ-biljetter, en årsprenumeration på Ord&Bild, böcker från Teg Publishing samt entré till Littfest 2020.

Läs vinnarna från 2018 och 2017 på Ord&Bilds hemsida!

2018: http://www.tidskriftenordobild.se/ordoblogg/category/vinnaren-av-frfattartget-2018-emla-1?rq=f%C3%B6rfattart%C3%A5g 2017: http://www.tidskriftenordobild.se/ordoblogg/category/vinnaren-av-frfattartget-vi-kallas-natten?rq=f%C3%B6rfattart%C3%A5ge

Författartåget arrangeras som ett samarbete mellan Ord&Bild, Teg Publishing, litteraturfestivalen Littfest samt SJ.

När: 14 mars 2019 18:30 - 15 mars 2019 06:13

Var: Tågstationen Göteborg / Göteborg

Arrangör: Ord&Bild och Teg Publishing