Premiär: Flanören & Katt + samtal med konstkollektivet Elva


Konstkollektivet Elva har under det senaste halvåret producerat två kortfilmer: Katt, skriven och regisserad av Nader Attiyah och Flanören, skriven och regisserad av Ailin Moaf Mirlashari. På Forum/Debatt premiärvisas nu båda filmerna som introduceras i ett scensamtal med upphovspersonerna.

Katt (19:00 min) är en spelfilm och handlar om oväntad kärlek som uppstår under sökandet av något helt annat

Flanören (5:00 min) är en konstfilm som berör ämnet psykisk ohälsa och att vi tuggar omkring utan att prata om hur vi egentligen mår.

Konstkollektivet Elva består av duon Ailin Moaf Mirlashari och Nader Attiyah. Tillsammans skapar och utvecklar de en plattform för nya uttryck och berättelser.

Elva har sin bas och utgångspunkt i norra Järva och i deras skapande utgår de mycket ifrån nära berättelser direkt ur den egna vardagen. Det innebär skildringar som berör djupa och personliga frågor som ofta inte kommer till uttryck på annat vis.

Konstkollektivet har tidigare producerat en bok, med titeln "En bok bara" som beskriver och gestaltar ord som används i Järva. Till boken spelades det även in en aktiv ljudbok där flera profiler från Husby medverkade.

Fri entré.

När: 21 februari 2019 19:30 - 21 februari 2019 22:00

Var: Under Fontänen Sergelarkaden 12 Stockholm / Stockholm

Arrangör: Forum/Debatt och Klarabiografen