Fokus Mellanöstern medborgerliga rättigheter en sorglig historia


Mitt i centrala Stockholm, mittemellan Slottet och Gallerian ligger Medelhavsmuseet, ett museum med allehanda skatter som mumier från Egypten och vaser från Mesopotamien. Här har vi under flera år producerat en serie av dagsaktuella samtal om Mellanöstern. Serien görs i samarbete med Uppsala universitet och Södertörns högskola vars forskare här delar med sig av sin kunskap.

FOKUS MELLANÖSTERN: Medborgerliga rättigheter - en sorglig historia

Den grupp av mänskliga rättigheter som kallas medborgerliga rättigheter innefattar ett skydd mot ingrepp av olika slag från statsmakternas sida samt skydd mot maktmissbruk eller godtycke vid myndighetsutövning. I Mellanöstern är demokratin under hård press och det är främst de medborgerliga rättigheterna som hotats. Egypten, Turkiet, men också Israel har sett en tillbakagång vad det gäller de medborgerliga rättigheterna.

Medverkande: Ami Hedenborg, pressansvarig och talesperson för Amnesty Internationals övergripande arbete.

Hans Ingvar Roth, professor i mänskliga rättigheter, Stockholm University, Institutet för turkiska studier.

Moderator: Nathalie Besèr

information om biljetter kommer inom kort.

När: 12 februari 2019 18:00 - 12 februari 2019 19:00

Var: Medelhavsmuseet Fredsgatan 2 / Stockholm

Arrangör: Stockholms litteraturmässa