Diversity competence – Cultures don’t meet, people do


Föreläsning av Arjan Verdooren, författare till boken ”Diversity competence – cultures don’t meet, people do” om vikten av mötet mellan människor, inte kulturer. Därefter samtal med Arjan och Aygül Kabaca, utbildningsledare på Mångkulturellt centrum.

Fredag 11 januari kl 18–19 I Arenan. Föreläsning och samtal sker på engelska. Gratis och ingen föranmälan.

Vad innebär mångfaldskompetens? Nuförtiden rör sig många av människor i internationella och multikulturella miljöer. Därför läggs det större vikt på internationell kommunikation inom arbete och studier.

Arjan Verdooren (the Netherlands) is a trainer, author and lecturer on intercultural communication. He is a lecturer in the international master’s programme in communication at Gothenburg University. He is also associated with the Royal Tropical Institute, a knowledge centre in Amsterdam, The Netherlands.

About the book: ”Diversity competence – culture’s don’t meet, people do”

Many people in today’s world work, learn and live in international and multicultural environments. Intercultural communication has hence become an important topic in many fields of work and study. Knowledge of cultures and cultural differences is however rarely sufficient in the current globalizing and complex world. In ‘Diversity Competence’, interpersonal communication forms the point of departure: the meeting of people, not of cultures. From there onwards, the authors describe what diversity competence entails: which processes, challenges and skills are relevant in a ‘superdiverse’ world. Attention is also paid to two critical diversity issues: power and ethics. The TOPOI model consequently offers an inclusive, communicative approach to analyze and address potential miscommunication, and brings attention to often overlooked factors that impact intercultural interactions.

Aygül Kabaca, M.A. socialantropologi och mänskliga rättigheter

Aygül arbetar med utbildning och strategisk kunskapsutveckling på Mångkulturellt centrum. Hon leder MKC:s utbildningsverksamhet och den konstpedagogiska verkstan, kopplar samman de kunskapsförmedlande bitarna i alla centrets verksamheter, driver utbildningsinriktade projekt med externa partners, samt föreläser om rasism, mångfald, identitet och inkluderingsprocesser.

När: 11 januari 2019 18:00 - 11 januari 2019 19:00

Var: Värdshusvägen 7 , 147 85 Fittja / Stockholm

Arrangör: Mångkulturellt centrum i Fittja