Mammorna av och med Alexandra Pascalidou


Ett författarsamtal med Alexandra Pascalidou och inbjudna mammor från området. I samarbete med Fittja bibliotek

I reportageboken Mammorna (Atlas förlag, 2018) får du möta 19 mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsatta områden, de som kallas ”no-go-zones”. De här mammorna bor från norr till söder, kommer från jordens alla hörn och väver en väv av världen i Sverige. Det är mammor som burit sina barn närmast hjärtat. Som väckts mitt i natten av poliser som berättar att deras barn mördats. Mammor som tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva – sitt barns död. De handlar om våld, om sorg, om kamp – men mest om kärlek – moderns kärlek till sina barn.

Fredag 23 november kl 18.00–19.00 i Hörsalen. Vi öppnar dörrarna kl 17.00. Samtalsledare: Lejla Harbas. Lejla är både mamma från Fittja och projektledare för NoBo Efter-mingel med plockmat och alkoholfri dryck kl 19.00. På fredagar har Tavernan öppet till kl 22.00.

Alexandra Pascalidou är svensk-grekisk författare och journalist. Hon har tidigare givit ut de kritikerrosade böckerna Bortom mammas gata, Kaos, Taxi, Korsväg och Frontkick på Atlas. Bortom mammas gata belönades med Svenska PENs Bernspris, Kommunals kulturstipendium, Immigrant-institutets pris och Fastighetsettans civilkuragepris

När: 23 november 2018 18:00 - 23 november 2018 19:00

Var: Mångkulturellt centrum i Fittja Värdshusvägen 7 / Fittja

Arrangör: Bokförlaget Atlas, Biblioteken i Botkyrka, Mångkulturellt centrum i Fittja