PotatoPotato presenterar: Fem Musor


PotatoPotatos fem konstnärliga ledare har under flera års tid spelat in sina möten. Nu bjuder de in till studiebesök.

I ett decennium har PotatoPotato härskat över Malmös kulturliv. Det framgångsrika scenkonstkollektivet står bakom 1134 urpremiärer för en publik på sammanlagt en halv miljon. Deras hyllade föreställningar har turnerat i både Sverige och Europa och utmanat såväl publik som kritiker. Nu fyller de 10 år.

Samtidigt runt mötesbordet: Fem kulturkvinnor diskuterar om de ska sälja sina använda trosor på internet för att finansiera hyran till sina teaterlokaler. Eller byta namn till PotatoPågen mot sponsorpengar. Hur de ska schemalägga sina graviditeter för att verksamhet och budget ska gå ihop och vad deras jubileumsföreställning ska heta...

Musor är kvinnor som fungerar som inspirationskällor för konstnärer, musiker och poeter och är ett fenomen som förekommit i århundraden. I den grekiska och romerska mytologin var en musa ursprungligen poesins gudinna men kom sedan att inspirera alla intellektuella.

PotatoPotatos fem konstnärliga ledare reflekterar över makt med sig själva som exempel.

​​​​​​​Välkommen till PotatoPotatos ledningsmöte!

Föreställningen framförs i 4 olika versioner:

16:e november kl 19:00 18:e november kl 19:00 27:e november kl 19:00 28:e november kl 19:00

⭐️⭐️BILJETTSLÄPP 25/9⭐️⭐️

16, 18, 27, 28 november 19.00 (Kassan/baren öppnar 18.30) Längd: 90 min Språk: svenska Entré: 160:- Student/under26/medlem* 110:- Förköp: Kulturcentralen (resterande biljetter säljs i dörren)

Med stöd av Malmö Kulturstöd, Region Skåne, Statens Kulturråd och i samarbete med Folkuniversitetet.

När: 16 november 2018 19:00 - 28 november 2018 20:30

Var: Inkonst Bergsgatan 29 / Malmö

Arrangör: PotatoPotato Scenkonst och Inkonst