Koloniutflykt -> Halmstad: Orchestra of Spheres +The Space Lady


Onsdag 14/11 arrangerar Koloni i samarbete med INES och Kultur i Halland och Roots en konsert med två Kolonifavoriter: Orchestra of Spheres från Nya Zeeland och Space Lady från USA.

OBS vi ordnar gratis busstur får Gbg - Halmstad T&R Halmstad. Även spelningen är gratis, fatta lyxen!!

Bussen avgår 17.00 från Nils Eriksons terminalen och kommer åka tillbaka till gbg ca 22.00 Bussen kommer även stanna till i Kungsbacka om nån vill hoppa på/av där. Tillbaka i Göteborg runt 23.30

Begränsade platser i bussen

Men det går tåg från Gbg - Halmstad som bara tar ca 40 min och kostar typ 100kr

PS det kommer inte bli nån spelning i Gbg så missa inte denna chans!!

Plats Roots- Norreport Tyghusgatan10 Halmstad, tid 19-22 Försat bandet går på 19.30

Orchestra of Spheres (Nya Zeeland, Fire records) Playing house parties, dance parties, DIY shows and opera houses, the Spheres have built a reputation for musically and visually ecstatic live shows. Like celestial sponges the Spheres' clonga sound draws on influences far and wide: kuduro, psychedelic primary school disco, fire music, kwaito, free improv, south pacific demolition, shangaan electro, zeuhl, mbalax, kosmische quiche, tarraxo, witch doctor haus, orgasmo brain rave, juke/footwork, polynesian no wave prog, quarr, costume rock, inner brain clap, funk puppetré

"Orchestra of Spheres = Neu! x Can + Indonesian gamelan music/street performances of Yogyakarta + AU + 60s science instructional filmsdanceable." - SLUG magazine

The Space Lady (US) The Space Lady eller Susan Dietrich, började uppträda med ett dragspel på gatorna i Boston på 70-talet för att tjäna sitt levebröd. Tidigt 80-tal kom Casios MT-40 en av de första batteridrivna keyboarden (som hon fortfarande använder), hon manipulerade ljudet med hjälp av effektpedal och rösten fick ett space-echo. Tillsammans med en blinkande dricks-låda så blev hon kallad The Space Lady av förbipasserande. Hon framför låtar från 60-70 talet så som Steppenwolfs ”Born To Be Wild”, Slades ”Ballroom Blitz” och Electric Prunes ”To Much To Dream”.En limiterad kassett under 80-talet var det enda som släppts tills Night School Records gav ut en skiva för nåt år sen Hennes Greatest Hits, från början en hemmainspelad kassett från 1990, hamnade när den gavs ut på The Guardians lista över de 101 märkligaste albumen på Spotify. År 2015 släpptes även albumet The Space Lady & Burnt Ones. Susan Dietrichs liv är fullt av historier om hemlöshet, om att bli bortförd av aliens, att gömma sig från den amerikanska regeringen – en fantastisk livshistoria som speglas i den sköra och magiska musiken och hennes karaktäristiska space-echo. ——————————————————————————————

När: 14 november 2018 17:00 - 14 november 2018 23:00

Var: Roots - Norre Port Tyghusgatan10 / Halmstad

Arrangör: Kultur i Halland, Kultur i Halland - Musik, Koloni Gbg, Roots - Norre Port, Orchestra of Spheres