Film & samtal: Speed Sisters


Speed Sisters är det första kvinnliga racingteamet i Mellanöstern. Genom att livet på och utanför de improviserade bilbanorna på Västbanken vävs samman får vi följa fyra kvinnor som kört rakt in i hjärtat av den mansdominerade palestinska rallyscenen. Följ med på denna utmanande och fartfyllda resa under ockupationen av Västbanken.

Det här är dels ett porträtt av en spretig, explosiv grupp kvinnor med stor passion för racing, självständighet och frihet. Dels ett djupt och insiktsfullt porträtt av livet och realiteten i skuggan av Israels ockupation i Palestina.

Efter visningen av filmen samtalar Lucia Ardovini, forskare på Utrikespolitiska institutets mellanösternprogram och Sahar Mousa, palestinsk poet och redaktör från Gaza, fristadsförfattare i Stockholm. Samtalsledare Cherine Hussein, associerad forskare vid Utrikespolitiska institutet (UI). Fri entré

Ingår i en serie av tre filmvisningar/samtal under namnet Emerging images of resistance in the Arab world, arrangerade av Utrikespolitiska Institutet under Free Speech Festival på Kulturhuset Stadsteatern.

När: 14 november 2018 19:00 - 14 november 2018 21:00

Var: Kulturhuset Stadsteatern Kulturhuset Sergelstorg / Stockholm

Arrangör: Forum/Debatt, Utrikespolitiska Institutet, Kulturhuset Stadsteatern