Scriptural reasoning – interreligiös texttolkning


Scriptural Reasoning är en interreligiös texttolkningstradition som utvecklades under 90-talet i den engelska universitetsmiljön. Är du troende? Definierar du dig som kvinna? Tycker du det är intressant att träffa kvinnor av annan religion än din egen? Är du nyfiken på att upptäcka din och andras heliga skrifter?

Gruppen träffas fem måndagar kl. 17:30-19:30 under höstterminen i Ibn Rushds verksamhetslokaler: Kapellgränd 10 (vid stora moskén), Stockholm.

Temat på träffarna beslutar gruppen gemensamt från gång till gång. Träffarna är kostnadsfria och de bjuder på fika. Specialkost angivs vid anmälan.

Detta är ett initiativ av kvinnor för kvinnor. Då deras träffar bygger på att det finns en representation av olika religiösa tillhörigheter finns det en begränsning i antal platser per religiös grupp. Därför önskar dem att du anger din religion vid anmälan.

Initiativtagare till denna studiecirkel är Myndigheten för stöd till trossamfund, Ibn Rushd Studieförbund och Centrum för Religionsdialog (Stockholm stift, Svenska kyrkan).

När: 12 november 2018 17:30 - 3 december 2018 19:30

Var: Kapellgränd 10 / Stockholm

Arrangör: Ibn Rushd Studieförbund, Distrikt GSU, Centrum för religionsdialog, Ibn Rushd Studieförbund