Visor på ackord


TINA WILHELMSSON är tillbaka i Malmö med Visor på ackord, en hyllning till kvinnor som jobbat inom svensk industri. Föreställningen sträcker sig över fyra decennier och har hämtat inspiration från följande kvinnor: 1940-talet: Olga Lundgren, graverare 1950-talet: Ingeborg Mayerhofer, linderska 1960-talet: Britt-Marie Bladh, VDM4 på Band 8 1970-talet: Wendela Dehlin, elsvetsare

Visorna är helt autentiska, då de bygger på intervjuer med de fyra kvinnorna. Bilderna är kvinnornas egna privata bilder.

”Det här är kanske det mest ambitiösa visprojekt du kommer att stöta på i år. Västeråsartisten Tina Wilhelmsson har dykt ner i den betydelsefulla men osynliggjorda skaran kvinnor som jobbade inom den svenska industrin mellan 1940 och 70-talet. Baserade på djupintervjuer med de som faktiskt var med på golvet har hon skrivit fyra låtar som tänjer på strukturerna mellan det torrt biografiska och det poetiskt snärtiga.” – Lira Musikmagasin om Visor på ackord.

I samband med föreställningen finns det möjlighet att köpa musik och merch från Tina Wilhelmsson samt tidningar, frågespel och annat spännande från Historiskans lager.

Lokalen är inte rullstolsanpassad.

Föreställningen börjar klockan 19.00 och varar 60 minuter. Dörren öppnas 18.30.

När: 24 oktober 2018 18:30 - 24 oktober 2018 20:30

Var: Historiskan Bergsgatan 2 / Malmö

Arrangör: Historiskan, Visor på ackord, TINA WILHELMSSON