Artspace | vernissage


Artspace är en utställning där Helen Tesfay och Kéren Socadjo ställer ut och delar med sig av sin konst. Med deras normkritiska konst vill de påverka samhället och eftersträvar att inspirera andra.

Konst betyder mycket för Helen Tesfay och Kéren Socadjo, det är och kommer att förbli en stor del av deras liv. Det är deras sätt att berätta sina historier och upplevelser i ett samhälle där de hör till minoriteten.

Konstnärernas verk är reflektioner av deras vardag, och en slags försvarsmekanism mot saker de konstant upplever, som t.ex rasism.

Den här utställningen har de ordnat för att visa folk vilka de är och vad de vill.

OM KONSTNÄRERNA

HELEN TESFAY Helen är 17 år och självlärd konstnär, kommer från Eritrea, född och uppvuxen i Sverige. Hon har alltid älskat att måla och rita men har aldrig tänkt att det kunnat vara en större grej än henne själv. Under de cirka 3 senaste åren har hon sett konsten mera seriöst och numera som en del av sin identitet. Hennes mål och önskan är att kunna göra det hon älskar och samtidigt kunna sända ut olika viktiga budskap.

KÉREN SOCADJO Kéren är en 16-årig självlärd konstnär, som kommer från Elfenbenskusten. Kéren flyttade till Sverige vid 7 års ålder. Konsten har alltid varit en stor del av hennes liv, och inspirationen finner hon bland sitt folk och sina erfarenheter. Kéren älskar Afrofuturism-konceptet och känner att hon är en del av det. Med sin konst vill hon uttrycka sig på mitt sätt och visa att världen inte endast är svart och vit. Kéren brukar använda sig av olika färger när hon ritar eftersom att det är något hon behöver se under sin vardag.

Hennes konst skapas under fritiden, eller efter skolan. Hon ritar för sitt eget välmående, för att uttrycka känslor och för att inspirera andra.

När: 20 oktober 2018 13:00 - 20 oktober 2018 16:00

Var: Demokratipiloterna Dynamo Stockholm Södermannagatan 38 / Stockholm

Arrangör: Demokratipiloterna Dynamo Stockholm