Performance med NKK: #metoo – ett år senare


I kölvattnet av #metoo och #konstnärligfrihet bildades Nya Konstnärsklubben (NKK): en fredad klubb som består av kvinnor, transpersoner och icke-binära. Var med och fira födelsen av en ny sorts gemenskap som vill inspirera till aktivism. Moderna Museet ger plats åt NKK som bjuder in till performance, mingel och DJ: Lisa Jeannin, NKK.

Redan i museets entré kommer du att känna av den vibrerande aktiviteten av denna nya rörelse; du möts av den svarta mattan och av individer som vägleder dig att ta plats i Auditoriet. När ljuset i lokalen tonas ner och ridån öppnas möter du i en tableau vivant – en levande tavla – den Nya Konstnärsklubben. Under den rituella performanceakten ger de röst åt sina tankar och intentioner.

NKK är en ideell organisation, en fredad klubb som består av kvinnor, transpersoner och icke-binära som är konstnärer eller på annat sätt konstprofessionella. NKK arbetar med politisk och magisk aktivism, där syster- och syskonskap betraktas som magiskt och i sig själv leder till respekt och omsorg för vår jord och för varandra. NKK har tröttnat på mans- och elitkulturen inom konstområdet och ser istället sina föregångare i de uråldriga strömningar där kvinnokultur har frodats. NKK skyr de sammanhang där lukten av häxbålens brand ännu dröjer sig kvar.

Performanceakt i Auditoriet, kl 18–18.45 Mingel i Moderna Bar, till kl 23. Språk: svenska och engelska Pris: fri entré

När: 12 oktober 2018 18:00 - 12 oktober 2018 23:00

Var: Moderna Museet Exercisplan 4 / Stockholm

Arrangör: Moderna Museet