The Baghdad Sessions / Gästartist: Yasmine Azaiez (Tunisien)


Mix Musik, Arabiskt- svenskt Kulturcenter och Moriska Paviljongen presenterar: Baghdad Sessions med gästartist Yasemine Azaiez Fredag 12 oktober, på scen 19.00

The Baghdad Sessions The Baghdad Sessions är en konsertserie med framför allt musik från Mellanöstern, där gamla och nya svenskar med en kärlek till musiken möts och spelar tillsammans. Husbandet består av The Mazguf Ensemble, med varierande musiker från gång till gång. The Baghdad Sessions presenterar en blandad repertoar med arabiska klassiker, gästartistens egna vackra kompositioner och ett och annat inslag av svensk folkmusik.

Yasmine Azaiez Yasmine Azaiez började spela fiol vid 4 års ålder, hon betraktas som ett underbarn och har spelat på flera av världens mest prestigefulla scener. Nu kommer hon till Malmö som gästartist hos Mazguf Ensemble som en del av konceptet ”Baghdad Sessions”.

Yasmine Azaiez föddes i Storbritannien av tunisiska föräldrar. Vid 18 års ålder kom hon in på den prestigefyllda utbildning New England Conservatory i Boston. Efter att tidigare ha fått en klassisk skolning, kastades hon nu in i improvisationsmusiken. En av hennes lärare, den hyllade avantgarde gitarristen Joe Morris, sa om henne:

– “She is a classical virtuoso and the greatest free improvising violinist I have ever heard.”

Hon har turnerat världen över med både klassisk och improviserad musik, men har på senare år återvänt till sina tunisiska rötter och har till och med flyttat dit. Förutom att vara involverad i olika konstnärliga projekt, så driver hon där sin egen akademi för unga lovande stråkmusiker. Den snart 30-åriga Yasmine Azaiez rör sig musikaliskt över alla gränser, klassiskt, pop, jazz och orientaliskt. I Malmö möter hon Mazguf Ensemble, ett musikerkollektiv med Pär Moberg som kapellmästare, husbandet på Baghdad Sessions - en konsertserie för orientalisk musik med olika inbjudna gästartister. Låt tonerna flöda fritt mellan musikerna och publiken!

På scen: Emma Lundbeck, kontrabas Naim Kassis, piano Nabil Kassis, qanoun Pär Moberg, saxofoner Ali Sabah, oud Dan Svensson, slagverk

TILLGÄNGLIGHET I LOKALEN Tillgängligt för rullstol Moriskan tar endast kort

När: 12 oktober 2018 19:00 - 12 oktober 2018 21:00

Var: Moriska Paviljongen Norra Parkgatan 2 / Malmö

Arrangör: Moriska Paviljongen och Mix Musik