Bistånd i konflikt


Medverkande: Anna Sundström, generalsekreterare Olof Palmes Internationella Center; Klas Bjurström, handläggare strategisk ledning, Svenska Afghanistankommittén Moderator: Kajsa Johansson, Doktorand vid Institutionen för samhällsstudier, Linneuniversitetet och styrelseledamot i Sida

Det är förenat med stora risker att arbeta med bistånd i konflikt. Samtidigt ser vi att en allt större del av den extrema fattigdomen finns i konfliktländer. Den Internationella Humanitära Rätten finns till för att skydda civila i konflikter. Tyvärr är det alltför vanligt att skolor, sjukvård och humanitära hjälparbetare blir måltavlor för attacker.

Konflikten i Afghanistan har pågått i decennier och Svenska Afghanistankommittén har varit verksamma i landet i 35 år. Under detta seminarium kommer vi att diskutera hur det är att bedriva utvecklingsarbete i konfliktsituationer. Hur kan man hantera en osäker miljö för att möta de växande behoven, och vad händer när krigets lagar bryts? Allt fler fattiga lever i konfliktländer men vad händer med biståndet när krigets lagar bryts?

När: 30 september 2018 10:40 - 30 september 2018 11:00

Var: Globala Torget Mässans Gata 20 / Göteborg

Arrangör: Globala Torget och Afghanistankommittén - Svenska