Västsahara inifrån - Att svika ett folk


Medverkande: Anna Roxvall, journalist och Johan Persson, fotograf Moderator: Lena Thunberg, Tidskriften Västsahara

Sand, svek och längtan - journalisten Anna Roxvall och fotografen Johan Persson berättar om sin nya bok "Västsahara inifrån - Att svika ett folk". Tillsammans har de rest genom kvävande flyktingläger, ockuperat land och jagat svar i ekande FN-korridorer. Vad är det som gör att ett helt folk gång på gång offras för realpolitiken? Och vad återstår när den sista diplomatiska dörren stängs?

Västsahara inifrån är berättelsen om Afrikas sista koloni - mer än 40 år av dammig väntan och en bortglömd kamp för självständighet. Det är också en berättelse om stormaktsspel, svek och en svensk utrikespolitik som ger eko över Saharas dyner.

Efter scenprogrammet fortsätter samtalet med författarna i rummet Ceremonin på Globala torget. Välkomna!

Arrangör: Afrikagrupperna, Emmaus Stockholm och Tidskriften Västsahara

När: 29 september 2018 14:40 - 29 september 2018 15:00

Var: Internationella torget på Bokmässan / Stockholm

Arrangör: Tidskriften Västsahara, Globala Torget, Emmaus Stockholm, Afrikagrupperna