Transpersoners erfarenheter i Latinamerika och film


PANORAMICA Stockholms latinamerikanska filmfestival första festivalseminarium om transpersoners roll och erfarenheter inom Latinamerikansk film.

Under det senaste året har över 2600 transpersoner blivit mördade runt om i världen. Brasilien och Mexiko är två länder med en lång tradition av kamp för HBTQ-personers rättigheter. Samtidigt har de två länderna sämst statistik i hela världen när det gäller mord på, och våld mot transpersoner. Vilka motsägelser belyser den här statistiken? Vilka strategier använder HBTQ+-rörelserna för att förhindra detta, i Latinamerika och i Sverige? Och vilken betydelse har filmer i den här kampen?

Yolanda Bohm Ramírez samtalar med Genevieve Roudané och Linn da Quebrada om dessa frågor utifrån deras respektive dokumentäfilmer THE CHUNTÁ, THE DIVINE DIVAS och TRANNY FAG.

Seminariet är del av ett gemensamt program tillsammans med Cinema Queer som inkluderar följande filmer/aktiviteter:

13.00 - Filmvisning av The Divine Divas (Klarabiografen) 15.00 - Seminarium, gratis inträde! (Klarabiografen) 16.30 - Filmvisning av The Chuntá (Klarabiografen) 21.30 - Filmvisning av Tranny Fag (Garaget/Slakthusområdet) 23.00 - Fest och konsert med Linn da Quebrada och Jup do Bairro – (Backdoor, Arenavägen 75, T - Globen. Gratis inträde för Cinema Queers och Panoramicas publik innan 23.30)

När: 29 september 2018 15:00 - 29 september 2018 16:00

Var: Klarabiografen / Stockholm

Arrangör: PANORAMICA Stockholms latinamerikanska filmfestival, Trans Fest Stockholm, Klarabiografen, Cinema Queer