The Fire Next Time: Moor Mother


The Fire Next Time: Moor Mother.

Camae Ayewa är en musiker, poet och aktivist från Philadelphia. Hon startade projektet Moor Mother 2012 och har själv beskrivit det som en mix av ”blk girl blues”, ”project housing bop” och ”slaveship punk”.

Hennes debutalbum Fetish Bones är en samling afrofuturistiskt-dystopiska protestsånger som vill konfrontera lyssnaren. Ljudvågorna knuffar ut oss på en odyssé genom århundraden av förtryck, där vi vadar genom ett ljudträsk bestående av förvrängd röst, glitchiga knäppljud och elektroniskt noise. Det vi möter är slaveriets och den institutionella rasismens historia i vittnesmål om allt från de våldsamma upploppen i Memphis 1866 till Sandra Blands hängning i ett Texasfängelse 2015.

På det nya albumet Crime Waves fortsätter hon reclaima och omformulera svarta amerikaners historia tillsammans med musikern Mental Jewelery, aka Steven Montenegro, i en samling låtar där hennes avantgardenoise möts med industrimusik och frijazz.

Camae arrangerar också workshops för unga och driver sedan tio år den experimentella musikorganisationen Rockers! Philly. Hon är verksam som fanzinemakare och har givit ut en diktsamling med samma namn som debutalbumet, Fetish Bones.

När: 27 september 2018 18:00 - 27 september 2018 23:59

Var: Studio HPKSM Storgatan 22 / Göteborg

Arrangör: Studio HPKSM, Clandestino Institut, Clandestino Festival