Föreläsning: Performance och performativitet–ett utvidgat fält


Under 1960-talet bidrog performancekonsten till att bryta och ifrågasätta normer, och den kom att prägla diskussionen kring konstens roll under en lång tid framöver. Hör Fil.dr Camilla Jalving berätta om performancekonsten med utgångspunkt i ett antal konstnärskap som var drivande under 1960-talet och som bidrog till att etablera denna konstart. Föreläsningen ger en inblick i performancekonstens förändring över tid och dess centrala begrepp. Avslutningsvis ges en fördjupning i några samtida utövare som fortsätter att utforska detta uttryckssätt.

Camilla Jalving är Fil.dr, har forskat ingående kring performativitet i konsten och arbetar som intendent vid Arken i Köpenhamn.

OBS! Föreläsningen hålls på engelska.

Entré till Göteborgs konstmuseum: vuxen 60 kr (engångsbesök) eller årsbiljett (100 kr). Fri entré för dig under 25 år samt med seniorkortet. Föreläsningen ingår i entréavgiften och genomförs med stöd från Folkuniversitetet. Vill du passa på att besöka utställningen Chiharu Shiota – the Distance samma dag kan du istället välja att betala entréavgift för 100 kr och då ingår utställning + föreläsning. Platsbiljett finns att hämta i entrén from den 13 september.

När: 19 september 2018 18:00 - 19 september 2018 19:00

Var: Göteborgs konstmuseum Götaplatsen / Göteborg

Arrangör: Göteborgs konstmuseum