Det demokratiska projektet - Andra stjärnan åt höger och sen rakt fram till gryningen


Är demokratin under hot från nazister i kostym, nazister utan kostym eller från troll utan underbyxor? Med hjälp av humor och djupaste allvar undersöker Teater Smuts det som kallas för demokrati.

Teater Smuts har förvandlats! Bredvid det lilla röda huset med vita knutar lyser gräset grönt i den annars helt vita labyrinten. Välkommen till en humoristisk och allvarsam utopi.

I den helt nyskapade teaterföreställningen kan du som publik undersöka demokratins olika beståndsdelar tillsammans med ensemblen. Du kan delta i avslappningsövningen Trump Care, gå på politisk standup, delta i omröstningar och gå genom olika rum och världar. OBS! Allt deltagande är frivilligt och i deras demokratiska verksamhet behöver du inte vara svensk medborgare för att få rösta.

”För att komma till insikten tar du maktens korridor åt vänster innan du kommer in i det offentliga rummet. Ta dörren till höger som leder genom åsiktskorridoren. När den förgrenar sig så väljer du den tredje vägen och tar sikte på den andra stjärnan åt höger och sedan rakt fram till gryningen”

Föreställningen är ett devisingprojekt där Teater Smuts genom intervjuer, workshops och enkäter ställt frågor om demokrati och om inflytande över samhället och det egna livet.

Med: Nina Haber*, Wahid Setihesh, Ida Hackzell & Sara Rousta Form och koncept: Kristina Wejstål och Oskar Ekstrand Regi & projektledning: Kristina Wejstål Scenografi/Ljus: Oskar Ekstrand Ljuddesign: Tanja Andersson Musik: SaraBeata Hagström Producent: Maja Alasalmi

*Nina Haber kommer p.g.a. familjeskäl inte medverka på scen.

Föreställningen ges med stöd av Göteborg stad, Kulturrådet, Västra Götalandsregionen och SENSUS.

När: 5 september 2018 19:00 - 29 september 2018 20:20

Var: Fiskhamnsgatan 43B / Göteborg

Arrangör: Teater Smuts