Fasching i Vitan!


Jazzklubben Fasching intar Vitan under Parkteaterns flagg med framåtsträvande modern jazz som tar konstformen till nya höjder. I år bjussar Fasching på två namn bekanta från Grammissammanhang: ASJO och Oddjob!

FRI ENTRE HELA KVÄLLEN!

Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra

Kompositören, arrangören och trumpetaren Ann-Sofi Söderqvist kommer till Vitabergsparken med sitt storband ASJO – Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra, som består av 19 av Sveriges absolut främsta jazzmusiker.

“Det är synnerligen välarrangerad musik, som balanserar det bekanta soundet av ett storband med originalitet och Söderqvists stora fingertoppskänsla för sina medmusiker.” DN

Ann-Sofi Söderqvist - kompositioner, dirigent Lena Swanberg - sång Anders Åstrand - vibrafon/slagverk Amedeo Nicoletti - gitarr Oskar Lindström - piano Pär-Ola Landin - bas Rasmus Svensson-Blixt - trummor Magnus Blom - altsax, flöjt Johan Christoffersson - altsax, flöjt Karl-Martin Almqvist - tenorsax, klarinett Robert Nordmark - tenorsax, klarinett Alberto Pinton - barytonsax, basklarinett Patrik Skogh - trumpet, flygelhorn Karl Olandersson - trumpet, flygelhorn Tomas Florhed - trumpet, flygelhorn Nils Janson - trumpet, flygelhorn Dicken Hedrenius - trombon Karin Hammar - trombon Mimmi Hammar - trombon Magnus Werner - bastrombon/tuba

Oddjob

Sedan den Grammisbelönade debuten har Oddjob utmärkt sig som ett av Sveriges modigaste jazzband som vågat sig på att tolka allt från soundtracks till några av Clint Eastwoods största filmer, till svensk folk- och kulningstradition, och på senaste skivan tolkar man kultbandet Weather Report.

Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk; spännande, innovativ, utåtriktad supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

Goran Kajfes - trumpet, effekter, congas Per Ruskträsk Johansson - saxofoner, basklarinett, slagverk Peter Forss - elbas, kontrabas, synthbas Daniel Karlsson - piano, orgel och synth Lars Skoglund - trummor, slagverk

När: 26 augusti 2018 18:00 - 26 augusti 2018 21:00

Var: Vitabergsparken / Stockholm

Arrangör: Fasching och PARKTEATERN stockholms stadsteater