Lesbisk Frukost: DRAG


I samarbete med Scensverige och Stolt Scenkonst så kommer Lesbisk Frukost under Europride att köra temat DRAG! Medans ni sitter och avnjuter en (helt gratis) frukost så kommer eventet börja med några riktigt feta performances av lokala drag kings, och sedan övergå till ett scensamtal med ett gäng dragshowartister verksamma i gruppen Göteborgs Dragsalong. Samtal för att reda ut vad drag egentligen är, hur en gör för att börja, och kanske lite tips på vägen in i en av queervärldens coolaste konstformer. Då missrepresentation under Pride är en sjukt viktig och aktuell fråga så kommer de under samtalet att lyfta varför Drag Kings är mindre normaliserat i samhället och inom populärkultur jämfört med Drag Queens. De snackar också om könsroller, som aktivt används inom drag, vilket leder oss in på queer drag; vad är det och hur gör en det?

När: 15 augusti 2018 10:00 - 15 augusti 2018 13:00

Var: Stora Teatern Kungsparken 1 / Göteborg

Arrangör: Lesbisk Frukost Göteborg