Gudrun - konsten att vara människa – Förhandsvisning + samtal


Ett osminkat porträtt av en av våra mest engagerande politiker. Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd.

Förmingel i foajén kl 19:00-20:00 innan visningen. Minglet arrangeras av WIFT Södra.

SAMTAL Efter filmen följer ett publiksamtal med regissören Hampus Linder, producenten Helene Granqvist och Anna Schyman, Gudruns dotter som medverkar i filmen. Samtalsledare är Klara Grunning, filmkonsulent på Svenska Filminstitutet.

GUDRUN - KONSTEN ATT VARA MÄNNISKA Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd.

Filmaren Hampus Linder har följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern. Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö och WIFT

När: 8 augusti 2018 19:00 - 8 augusti 2018 22:00

Var: Folkets Bio Malmö Friisgatan 19 D / Malmö

Arrangör: bio.se, Folkets Bio Malmö, Wift Sverige