Visor för fred - Minifestival för fred


För tionde året i rad arrangeras minifestivalen Visor för fred i Vintervikens Trädgårdskafé i dalsänkan mellan Gröndal och Aspudden.

Här är årets artister, beskrivna av arrangören, aktivisten och sångaren Jan Hammarlund:

Jenny Almsenius – Många har kallat hennes musik för ”visblues” Jag hör en fascinerande blandning av salt och honung med munspel som dressing. Eller, som Jan Gradvall kostaterar i ICA-kuriren: ”Jo, genren visa kan vara lika sexig som soul och funk”.

Hélène Bohman Blomqvist – En del av hennes sånger är närmast filosofiska, andra visar henne som en fascinerande berättare med en innerlig musikalitet. Bengt Edqvist skriver i Lira och sätter sin stämpel ”Lira gillar” på albumet: ”Det är innerliga, personliga sånger om vardag och fest, musik och dans, självbiografiskt och om människor som Hélène BB känner sympati för. Allt är helt utan krusiduller, och jag får känslan av vardagsrumsinspelning. Samtliga sånger visar en sällsynt lyssningsvärd sångerska.”

Simon Swahnström – Trots att han är en fullfjädrad sångare med en mäktig röst som står i kontrast till den nätta gestalten och ett fullt utvecklat gitarrspel talar han hellre om ”berättelser” än om ”sånger”. Här finns såväl intima sårbara sånger som för en tillbaka till ens oavslutade kärlekar som episka historiska skildringar. ”Ömsom finstämt, ömsom brutalt men alltid närvarande.” skrev Visans Vänner i Göteborg.

Jan Hammarlund – Ja, här får vi väl lämna ordet till andra: ”Rösten är precis så fantastisk som den alltid varit” Robert Wettersten, Proletären. ”Innerliga och upprörda texter till vackra melodier, gripande sjungna av Jan Hammarlund med hans så typiskt spröda men samtidigt så starka röst.” Björn G Stenberg, UNT .

För att hitta till Vintervikens Trädgårdskafé, ta tunnelbanan till Aspudden och promenera därifrån i 10 minuter längs den skyltade vägen. Arrangemanget beräknas sluta cirka 19.00.

När: 15 juli 2018 16:00 - 15 juli 2018 19:00

Var: Vintervikens Trädgårdskafé / Stockholm

Arrangör: ABF Stockholm, Kultur i Aspudden, Kvinnor för fred och Musikcentrum Öst