Stenkustens Kvinnor visar konst & hantverk


Stenkustens kvinnor bär på en tradition. En tradition av att hålla ihop vardagen med de nödvändiga sysslorna – väva, sticka, sy. Tillverka föremål. Odla och skaffa mat. Kanske måla, skriva och sjunga. Och inte minst – ge tillvaron en guldkant som den karga men spännande naturen inte självmant bjuder på .

En gång bodde drygt 400 personer i Bläse. Det fanns både skola och Konsum. När kalkbruket lade ner på 1950-talet blev utflyttningen nästan total.

Men idag flyttar vi tillbaka. Fler och fler hel- och halvårsbor i Bläse med omnejd. Trakten sjuder av aktivitet. Och vi – dagens Stenkustkvinnor – bär den kreativa aktiviteten vidare. Vi väver, syr, stickar, arbetar i skinn, trä, keramik, betong. Målar och fotograferar. För tredje året visar vi våra alster på utställningen Stenkustens Kvinnor i Bläse Kalkbruk.

När: 15 juli 2018 11:00 - 21 juli 2018 17:00

Var: Bläse Kalkbruksmuseum Fleringe Bläse /

Arrangör: Bläse kalkbruk