JOE HILL Sommarscen


Joe Hills SOMMARSCEN presenterar: Dilem Aslan - en av medlemmarna i KomaNurDil som 2017 belönades med Joe Hillpriset för sin musik och sitt politiska engagemang. Systrarna i Koma NurDil skriver musik om kärlek, hemlängtan, frihet och mänskliga rättigheter. "Hjärtat finns i Gävle, men själen i Kurdistan." På scenen 12 juli framträder Dilem med både egenskriven poesi och musik. Jan Hammarlund - kultkompositör och musiker, med låtar som Jag hatar patriarkatet och Jag vill leva i Europa. Har skrivit om Ådalshändelserna, mordet på Fadime och ockupationen av Palestina och har även tolkat Brecht med flera. Sara & Christopher - har samarbetat i grupper som Tzeitel och Volodja (som tolkar Vysotskij) men har även varit del av flera andra musikkonstellationer, Sara Fridholm t ex i Skottes musikteater och Christopher Andersson Bång kom 2017 ut med soloskivan "Inte inatt", om "den lilla människans historia".

Joe Hillgården vill vara en plats för samling, gemenskap och solidaritet i tider av splittring och främlingsfientlighet. Varje torsdagkväll mellan 12 juli och 9 augusti öppnas portarna för påfyllning av kärlek, kultur, kamp och kraft. Gården och museet öppnar 18.00 (Missa inte utställningen om anarkistiska kvinnor som kommer att hänga hela sommaren) Framträdanden från kl 19.00 Fika finns till billigt pris Frivillig entré (som går till artisterna)

När: 12 juli 2018 18:30 - 12 juli 2018 20:30

Var: Joe Hill Museum, Gävle Nedre Bergsgatan 28 / Gävle

Arrangör: Joe Hill Museum, Gävle