Världskriget om kvinnors kroppar


Det pågår ett politiskt världskrig – som utspelas med kvinnors kroppar som insats. Kliniker som ger rådgivning, stöd och medicinsk hjälp i utvecklingsländer har fått stänga ner. Tillgång till preventivmedel och säker abort begränsas. Samtidigt hörs nationalistiska och högerpopulistiska slagord om den heteronormativa familjen. Sexualiserat våld mot kvinnorättsaktivister ökar. Sexuellt våld i konflikter används systematiskt och utsattheten hos människor som lever på flykt är påtaglig. Hur kan civilsamhället adressera detta och stärka de mest sårbara grupperna? Vilka är de största hindren och hur bemöts dessa? Hur kan ökad kunskap och solidaritet bistå i kampen för mänskliga rättigheter? Hur förändras landskapet, med digitala möjligheter till ett globalt samtal, men samtidigt med ökad polarisering och ökade klyftor? Hur kan internationella organisationer laga de sprickor i samhällsbygget som kommer av det ökade våldet och det krympande demokratiska utrymmet?

Medverkande: Louise Lindfors, Generalsekreterare, Afrikagrupperna Ann Svensén, Generalsekreterare, Individuell Människohjälp Hans Linde, Förbundsordförande, RFSU Linnéa Claeson, Samhällsdebattör och grundare, Assholesonline

Arrangörer: Afrikagrupperna, Individuell Människohjälp, RFSU

När: 4 juli 2018 10:00 - 4 juli 2018 10:45

Var: Sverige i Världen Donnersgatan 6 / Visby

Arrangör: IM Individuell Människohjälp och Afrikagrupperna