Pahaska spelar på Dynamo!


Swish eller CASH is queen

OM PAHASKA En trio baserad i Malmö/Köpenhamn som möts från olika bakgrunder inom jazz och folk och världsmusik. Pahaskas musik sticker ut med speciell ljudbild och har beskrivits som både kammarfolk och en spännande ny klangvärld på moderna folk och världsmusikscenen.

Musiken är bl.a. folkmusik från Bulgarien och Chile som blandas med egna kompositioner där folkmusikens modalitet lyser igenom med sparsmakade ljudlandskap och folkmusikaliska rytmer. Långa fraser i vemod bryts av med lekfulla melodier där oboens uttrycksfulla och genomträngande klang seglar på en trygg bas och blås i mellanregister.

Musik av/för drömmare med gåtfulla basriff och blås som badar i övertoner. Trion förknippar musiken med skymning i ett ödsligt landskap där blåst och gråspräcklig himmel målar tillvaron i väntan på att solen ska titta fram.

Trion har döpt sig efter en häst och namnet Pahaska betyder långhårig på Sioux.

”Oboens ensamma klang fångas upp av sax och en trygg elbas. Musiken ger rysningar, jag fick bara ett smakprov i höst men vill höra mycket mer av denna för folkmusikens nya klangbild! ”

Emma Swensson – oboe/engelskt horn/kompositör Sille Ellehammer – Tenorsaxofon/klarinett Anne Marte Eggen – elektrisk/kontrabas

Soppa&Scen arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

När: 27 juni 2018 15:00 - 27 juni 2018 19:00

Var: Soppa & Scen på Dynamo Dynamo, föreningen Demokratipiloterna, Södermannagatan 38 / Stockholm

Arrangör: Soppa & Scen på Dynamo