Lawen Mohtadi | Katarina Taikon - Ett liv för romers rättigheter


Den svenska författaren och dokumentärfilmaren Lawen Mohtadi, som har skrivit biografin Den dag jag blir fri - en bok om Katarina Taikon, gästar Uppsala och FEMSAM för att föreläsa om Katarina Taikons liv och arbete och om kampen för lika rättigheter i Folkhemssverige.

Katarina Taikon är en av 1900-talets främsta gestalter för mänskliga rättigheter i Sverige. Som författare, folkbildare och aktivist förbättrade hon villkoren för romer under 1960- och 70-talet, som då inte fick gå i skolan eller bo i permanenta bostäder. Hennes arbete mot rasism och för jämlikhet förändrade Sverige, och hennes böcker om den romska flickan Katitzi är älskade av flera generationer.

Föreläsningen är gratis och öppen för alla, och inte endast för FEMSAMs medlemmar. Däremot går det självklart att bli medlem på plats.

När: 24 maj 2018 18:15 - 24 maj 2018 19:30

Var: Ekonomikum Kyrkogårdsgatan 10 / Uppsala

Arrangör: Feministiska Samhällsstudenter Uppsala