Blaue Frau: Yo-Bro på "Två veckor i maj"


Blaue Frau gästar Teater Tribunalen med hyllad dragshow! YO-BRO spelas på festivalen ”Två veckor i maj”!

Två dragkingar och en DJ! En typ stand up show! Under en timme får ni svar på allt ni någonsin velat veta om livet och kärleken.

2017 har dragking fenomenet blivit mainstream – Blaue Frau är inte det! Vi tar dragkingandet till the next level. I en slags real-life-i-väntan-på-Godot, försöker Micke, Steffe och Niki reda ut var makten ligger och vem som bär ansvar för att dekonstruera hierarkierna på teatern och i samhället. Om det är så att makten i samhället förskjutits, hur kommer det sej då att dessa tre personer, som alla är vita heterosexuella cis-män, fortfarande har både privilegier och taltur? Micke, Steffe och Niki försöker alla svara på den frågan, men det är oklart om någon av dem lyckas.

Blaue Frau består av de finlandssvenska skådespelarna Sonja Ahlfors och Joanna Wingren som har rötterna i den nordiska dragking gruppen Subfrau. Dragkingkaraktärerna Steffe och Micke har legat lågt ett tag, men 2017 är året då de ”man up” och intar scenen under förvirrande omständigheter och ger er en aldrig tidigare skådad show. Tillsammans med Dj/konstnär Malin Nyqvist, regissör/dramaturg Anders Slotte och ljusdesigner Meri Ekola skapas en dragking föreställning som andas 2020 tal.

När: 24 maj 2018 18:30 - 24 maj 2018 20:30

Var: Teater Tribunalen Hornsgatan 92 / Stockholm

Arrangör: Teater Tribunalen och Blaue Frau