Frukost mot rasism och diskriminering!


Den 21 mars har av FN blivit utsedd till Världssamfundets Dag mot Rasism och Diskriminering. Dagen till ära anordnar Teskedsorden tillsammans med Mångkulturellt centrum i Fittja ett frukostseminarium på temat.

Förutom frukost så bjuds det på tre korta samtal: 💥 Aygül Kabaca, Utbildningsansvarig på Mångkulturellt Centrum pratar om projektet Reality Check - Hur kan en app utmana fördomar och normer? 💥 Kriminologen Leandro Schclarek Mulinari, Stockholms Universitet och Aida Samani från CIVIL RIGHTS DEFENDERS ger oss en inblick i temat rasprofilering och etnisk profilering i Sverige och presenterar lärdomar från forskningsprojektet Slumpvis utvald. 💥 Mikael Morberg från Mångkulturellt Centrum berättar om Unesco LUCS och hur de arbetar för ett interkulturellt Sverige med mänskliga rättigheter i fokus.

Tid? Frukost serveras från 8.00. Seminariet hålls 8.30-9.30 Plats? Norstedtshuset, Tryckerigatan 4, Närmsta T-bana Gamla Stan Kostnad? Gratis Anmälan? O.S.A. senast 17 mars. Anmäl även eventuella allergier.

När: 21 mars 2018 08:00 - 21 mars 2018 09:30

Var: Tryckerigatan 4 / Stockholm

Arrangör: Teskedsorden och Mångkulturellt centrum i Fittja