Ropen skalla - återhämtning åt alla!


Ett frukostsamtal om dagens och morgondagens arbetsliv i välfärdssektorn - med fokus på arbetsmiljö, bristyrken och jämställdhet.

Könsskillnaderna i ohälsa har stått sig under hela 2000-talet. Orsakerna har sökts både i hemmet och hos individen. Nya rön visar att möjlighet till återhämtning under arbetsdagens gång skiljer sig mellan könen och att det förklarar en stor del av skillnaden i sjukfrånvaro mellan kvinnor och män. Hur får vi friskare arbetsplatser inom välfärdssektorn?

I valrörelsen 2018 vill TCO lyfta blicken och se politiska reformer som tar sikte på möjligheter och de långsiktiga frågorna. En av deras prioriterade frågor i valet är därför ett hållbart arbetsliv. Kvinnor och män behöver ges samma förutsättningar för att arbeta hela arbetslivet med hälsan i behåll.

När: 6 mars klockan 8:30-9:30 (frukost serveras från klockan 8) Var: TCO-huset, Linnégatan 14 i Stockholm

Medverkande Eva Nordmark, ordförande TCO Agneta Jöhnk, chef för arbetsgivarpolitiska avdelningen SKL Mats Hagberg, professor Göteborgs universitet Dalia Eid, socialsekreterare och förbundsstyrelseledamot i Vision Ulrika Hagström, utredare på TCO med ansvar för Arbetsmiljöfrågor

När: 6 mars 2018 08:30 - 6 mars 2018 09:30

Var: TCO Linnégatan 14 / Stockholm

Arrangör: TCO