DEH! familjeföreställning (fr 9 år)


DEH! Ett mellanstadiedrama om att våga sätta gränser, vinna över sina rädslor och till slut kanske bli sin egen superhjälte.

Ella har nyss flyttat tillsammans med sin mamma och tvingats byta skola, pappa blev kvar med renarna. Men i den nya skolan är alla så tuffa och Ella har svårt att veta hur hon ska vara för att passa in. Nu har hon gjort något dumt, något väldigt dumt och skuldkänslorna får henne nästan att krevera.

Kims pappa är alltid ”trött” och sover ibland hela dagarna. Nu måste Kim flytta därifrån och hon drömmer om att få bo hos sin farmor, men socialen säger att hon ska bo med Kajsa och Birger och en besvärlig pudel som heter Princess. Kim är så arg och ledsen att bara sparkar och skrik hjälper. Båda hamnar de i Mellanrummet och där finns Rio. Rio är inte riktigt som alla andra. Nu kan vad som helst hända!

DEH! Handlar om att våga sätta gränser och om hur svårt det är att gå sin egen väg ibland. Det handlar helt enkelt om att våga bli sin egen superhjälte och vinna över sina rädslor och sin osäkerhet och stå upp för sig själv, att tycka om sig själv.

Ella, Kim och Rio, tre mycket olika barn som har det enda gemensamt att de är just barn. De möts i Mellanrummet, mellan verklighet och fantasi, mellan minnen och framtidsdrömmar. I Mellanrummet kan vad som helst hända, både bra och dåligt och barnens möte blir något som de sent kommer att glömma.

Föreställningen spelas på svenska med inslag av nord- och sydsamiska.

Regi: Johanna Huss Manus: Johanna Huss och ensemblen Medverkande: Anna Åsdell, Elina Israelsson och Sarakka Gaup Scenografi, kostym och mask: Paulina Åhnberg Musik: Magnus Larsson Föreställningstekniker och snickare: Tor-Ulf Öhman Ljussättare: Kurt Hermanssen Video: Oskar Njajta Östergren Inspelad áhkku/farmor: Sagka Stångberg

Producerat av Giron Sámi Teáhter

Gästspelet genomförs med stöd av Stockholms stad

När: 25 februari 2018 13:00 - 26 februari 2018 19:45

Var: Kulturhuset Stadsteatern / Stockholm

Arrangör: Giron Sámi Teáhter och Sameföreningen i Stockholm