Från kvinnlig rösträtt till #metoo


Hur mycket påminner striden för kvinnlig rösträtt för 100 år sedan om dagens kamp för kvinnors rättigheter? Vilka var de hetaste politiska frågorna då och nu? En föreläsning om kvinnlig rösträtt och vad som har hänt sedan dess, med kvinnohistorikern Christina Florin och statsvetaren Lenita Freidenvall. Moderator: Elsa Adrielsson Helin.

Datum: 22 februari 2018 18:30 - 22 februari 2018 20:00 Plats: Foajén, Kulturhuset Fanfaren, Farstagången 8, Farsta

Lenita Freidenvall, docent i statsvetenskap vid Stockholms universitet, forskar bland annat om politisk representation, jämställdhetspolitik och intersektionalitet. Ett av hennes forskningsprojekt handlar om vad som har hänt med politiska rättigheter för kvinnor sedan kvinnlig rösträtt infördes 1919. Hon är medlem i nätverket Women in politics research network (WiP).

Christina Florin är professor emeritus i kvinnohistoria vid Stockholms universitet, och forskar bland annat om kvinnor och utbildning, rösträtt, medborgarskap, statsbyggande och politisk kultur. Hennes perspektiv utgår ofta från aktörernas betydelse i historisk förändring.

När: 22 februari 2018 18:30 - 22 februari 2018 20:00

Var: Fanfaren Kultur Farsta Farstagången 8 / Farsta

Arrangör: Fanfaren Kultur Farsta och Stockholms universitet