Don't send Afghans back - Vi stoppar utvisningarna från Europa!


DON'T SEND AFGHANS BACK - Vi stoppar utvisningarna från Europa!

Arrangeras av - Elever mot utvisningarna - Ung i Sverige #ungisverige - #vistårinteut

"DET URSKILLNINGSLÖSA VÅLDETS AFGHANISTAN Afghanistan är ett land som varit i krig i nästan 40 år. Talibaner kontrollerar 70% av territoriet och IS har på allvar börjat etablera sig i landet. Den ytterst svaga regeringen kan inte skydda de egna medborgarna. Barn, kvinnor och män offras i ett obegripligt och urskillningslöst våld utan slut.

Ensamkommande unga utvisas trots att de saknar nätverk i landet, trots risken för att utsättas för våld, tvångsrekrytering till terrorism och tortyr. Amnesty International fastslår att antalet civila dödsoffer i Afghanistan är rekordhögt och att det strider mot internationell rätt att tvångsdeportera afghaner till det konfliktdrabbade landet.

TROTS DET livsfarliga säkerhetsläget fortsätter Sverige och Europa att utvisa barn och vuxna till våldets och terrorns Afghanistan.

Det är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

RÄTTSOSÄKERHET I ASYLPROCESSEN Unga har blivit utsatta för rättsosäkerhet i asylprocessen. Migrationsverkets asylutredningar saknar barnrättsperspektiv. Handläggarna har varit unga, nyanställda och oerfarna. Särskilda utredningsenheter för barn har tagits bort. En oprövad och hårt kritiserad metod används för att mäta ålder. Tolkar talar fel språk. Handläggare har saknat kunskap om landet Afghanistan. Felaktigheter i protokoll har inte korrigerats.

TROTS DETTA fortsätter Sverige att utvisa barn och unga till våldets och terrorns Afghanistan."

När: 18 februari 2018 12:00 - 18 februari 2018 13:30

Var: Sergels torg / Stockholm

Arrangör: ECADA, Ung i Sverige, STHLM Skolstrejk, Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa