Fågeln i mig flyger vart den vill : vem var Berta Hansson?


Illustratören och författaren Sara Lundberg vann Augustpriset 2017 med sin biografi "Fågeln i mig flyger vart den vill" om konstnären Berta Hansson, som på 1950-talet bodde i Gröndal.

Hur såg processen från idé till färdig bok ut? Vem var Berta Hansson egentligen? Hur berättar en konstnär i bilder om en annan konstnär? Träffa Sara Lundberg i ett samtal med Gunilla Carlstedt (som själv i samarbete med Christian Åkerlund gett ut en stor Berta Hansson-biografi) samt två av Berta Hanssons släktingar, Birgitta Larsson och Anita Olofsson.

Gröndalskopplingarna är flera: Berta Hansson bodde på 1950-talet i Gröndal. Gunilla Carlstedt och Christian Åkerlund är gröndalsbor. Mirando bok (som gav ut "Fågeln i mig flyger vart den vill") är ett gröndalsbaserat bokförlag. Därför känns det extra roligt att den här programkvällen äger rum just i Gröndal!

Dessutom visar Galleri Bibb en utställning med ett urval bilder från "Fågeln i mig flyger vart den vill" samt fotografier från Berta Hanssons liv på Gröndals bibliotek den 3-21 februari. Sara Lundberg kommer att hålla en kort introduktion av utställningen den 3 februari klockan 13.00.

Såväl utställning som programkväll har kunnat komma till stånd tack vare ett samarbete mellan Jenny Franke på Mirando bok, Galleri Bibb, Gunilla Carlstedt, Birgitta Larsson, Anita Olofsson, Gröndals bibliotek och såklart Sara Lundberg själv

När: 7 februari 2018 19:00 - 7 februari 2018 20:00

Var: Gröndals bibliotek Gröndalsvägen 36 / Stockholm

Arrangör: Gröndals bibliotek