Rickard Söderberg är Gaytenor


Operasångaren Rickard Söderberg har inte bara något viktigt att säga. Han har även förmågan att beröra. Under våren 2018 fortsätter han berika Sverige i scenshowen Rickard Söderberg är Gaytenor. Med en blandning av svärta och glimt i ögat kommer Rickard Söderberg varsamt lotsa publiken genom en personlig och inspirerande kväll där samtal varvas med musik.

  • När jag vadar mej genom homofob dynga låtsas jag ibland att jag är superhjälten Gaytenor. Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet. Så nu sätter jag på mej hans fladdrande cape och drar på turné-

Med sig på scen har Rickard Söderberg två musiker, och med dem framför han allt från opera och musikal till pop och egenskrivet.

  • Jag längtar efter att få möta människor runtom i Sverige för att berätta om min resa under en regnbågsprydd himmel, och om hur vi alla kan göra för att vara med och bygga en lite mer kärleksfull värld. Jag hoppas vi både kan kramas, skratta och gråta ihop under vår kväll tillsammans.

Rickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn och har gjort en rad roller exempelvis titelrollerna i Monteverdis L’Orfeo, J. C. Bachs Temistocle, Mozarts Idomeneo och Monteverdis L’Orfeo. Söderberg är idag lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i samhällsdebatten. 2015 utsågs han till årets Homo på QX Gaygala.

När: 27 januari 2018 19:00 - 27 januari 2018 20:15

Var: Hjalmar Bergmanteatern Olof Palmes torg / Örebro

Arrangör: Örebro Riksteaterförening och Hjalmar Bergmanteatern