Marjan Vahdat


Marjan Vahdat är en av världens främsta sångerskor när det gäller persisk musik. Tillsammans med sin syster Mahsa har hon erövrat musikvärlden. Med persisk poesi, både modern och uråldrig, som bas, ackompanjerad av sina egna kompositioner har de fascinerat publiken i väst. Mahsas röst är är något mörkare, lite mer beslöjad. Marjanas klarare. Marjana spelar på en trumma. Mahsa på en persisk luta.

Vid konserten i Sverige i höst kommer Marjan att framföra musik från sin nya skiva, " Serene Hope" Precis som tidigare finns de klassiska poeterna tonsatta med, men denna gång finns också sånger av moderna diktare som Fouough Farrokhzad och Mohammad Ebrahim Jafari.

Medverkande: Mahsa Vahdat - sång Ahmad Al Khatib - oud Ertan Tekin - dudok Gjermund Silset - bas Ali Rahimi - slagverk

När: 21 januari 2018 18:00 - 21 januari 2018 21:00

Var: Stallet - Världens Musik Stallgatan 7 / Stockholm

Arrangör: Stallet - Världens Musik och Re:Orient