We Can Do It! - Göteborg


Du vet vem jag är. Jag är Hon. Jag är ett blåställ, en prickig scarf. Jag är en flexad bicep Jag var unik. Jag var pionjär. Jag förändrade framtiden. ............................................................................................................

1942 knäpps ett foto en ung kvinna, Naomi Parker, på en flygbas i Kalifornien. En kvinna klädd i blå overall och prickig scarf. 40 år senare får Naomi syn på fotot som utan hennes vetskap kommit att bli en av världens mest ikoniska posters, ”We Can Do It!”-postern. Men det är inte Naomis namn i bildtexten, det är någon annans, Geraldine Hoff Doyle. Naomi vill inte ha ära och berömmelse men hon vill ha sin identitet. Geraldine å sin sida kommer inte ge upp titeln utan kamp.

Genom en poetiskt flödande och aggressiv text och en konstant ljudmatta av techno, Britney och fabriksljud vrider och vänder föreställningen på begreppet Vit Feminism™, något konstnärerna själva är en del av.

Välkommen till ett rotande i kvinnan bakom feminismens älsklings-postergirl. En scenkonstnärlig resa från Kalifornien till Göteborg via nitgevär, trikåsömnad, skam och skuld.

Text och koncept: Lovisa Perman På scen: Lovisa Perman & Annelie Horáková Eriksson Producent: Katinka Richter

Spelas på Göteborgs Dramatiska Teater 7:e & 8:e December kl 19.00

Pris: Ordinariepris: 100 sek Stödbiljett: 150 sek Det tillkommer en serviceavgift på 15kr till Kulturpunkten.

Möjlighet att betala i dörren finns men förbokning uppskattas.

Med stöd från KulturUngdom.

När: 7 december 2017 19:00 - 8 december 2017 20:00

Var: Göteborgs Dramatiska Teater Stigbergsliden 5 B / Göteborg

Arrangör: Göteborgs Dramatiska Teater