Kvinnor och klimaträttvisa - vad kan EU göra?


Europahuset gästas av artisten och människorättsaktivisten Maxida Märak - panelsamtal på initiativ av Europaparlamentariker Linnéa Engström (MP)

Vad kan vi göra för att åstadkomma en mer rättvis och jämställd klimatpolitik? Och vad kan EU bidra med i det arbetet? Ett panelsamtal i Europahuset den 23 november. Klimatförändringarna är en av mänsklighetens stora utmaningar. Samtidigt som medborgare i fattigare länder, minoritetsgrupper och kvinnor är överrepresenterade bland de som drabbas hårdast av klimatförändringar, är de också starkt underrepresenterade i beslutsfattande positioner i de länder som har störst möjlighet att leda kampen om klimatet.

Europaparlamentariker Linnéa Engström (MP) är ansvarig för ett betänkande om kvinnor, jäm-ställdhet och klimaträttvisa. Senare i höst ska Europaparlamentet rösta om hennes förslag. Inför det fortsatta arbetet med frågan bjuder Linnéa Engström in till ett panelsamtal för att få synpunkter på ämnet klimaträttvisa och på de förslag hon tänker lägga fram. Välkommen att diskutera frågorna med Linnéa Engström och andra sakkunniga på området.

Datum: Torsdag 23 november 2017 Tid: Kl. 13.00-14.30 (Registrering och sopplunch från kl. 12.15) Plats: Europahuset plan 2, Regeringsgatan 65, Stockholm

Medverkande: Linnéa Engström, Europaparlamentariker (MP) Karin Lexén, generalsekreterare Svenska Naturskyddsföreningen Clara Berglund, generalsekreterare Sveriges Kvinnolobby Isabelle Tibbelin, PUSH Sverige Maxida Märak, människorättsaktivist och artist, engagerad i samers rättigheter

När: 23 november 2017 13:00 - 23 november 2017 14:30

Var: Europahuset Regeringsgatan 65 / Stockholm

Arrangör: Europaparlamentets Informationskontor i Sverige