Shoresh / The Ground is on Fire


Shoresh/The Ground is on Fire är en föreställning, som med utgångspunkt i fyra samtida uppror i Europa och USA, iscensätter historiska och samtida akter av civil olydnad som förändrat världen i en mer demokratisk riktning.

Föreställningen är en uppföljning på den uppmärksammade och halvvägs in i spelperioden nedlagda föreställningen Marken brinner - en föreställning om uppror genom Husby/Clichy-sous-Bois/Tottenham/South Central. Shoresh/Marken brinner vill diskutera frågor om folkrörelser, civilt motstånd och organisering för demokratiska rättigheter i en värld där rasism, homofobi, kapitalism och sexism går hand i hand och låter makten definiera vad motståndet har för riktning, syfte och ambitioner.

Föreställningen kommer att spelas på upprorsorterna Los Angeles, Paris, London och Stockholm och bygger på ett internationellt samarbete med poeter i de fyra proteststäderna. Här i Stockholm gästas föreställnigen av Vreni Michelini Castillo. Föreställningen är även inbjuden till Puerto Rico, Mexiko och San Diego.

Shoresh/The Ground is on Fire är skapad av aghili/karlsson (som står bakom uppmärksammade verk som Vahák och Europa Europa) diskuterar frågor om folkrörelser, civilt motstånd och organisering för demokratiska rättigheter. aghili/karlsson består av dramatikern och regissören Nasim Aghili och konstnären och scenografen Björn Karlsson.

När: 15 november 2017 19:00 - 18 november 2017 20:30

Var: Kulturhuset Stadsteatern Sergelstorg / Stockholm

Arrangör: Shoresh/The Ground is on Fire