Så arbetar vi normkreativt


Teaterförbundets Normkreativa arbetsgrupp, NKA, bjuder in alla medlemmar i Teaterförbundet till ett samtal med personer inom scen- och filmbranschen som på olika sätt har ett norm-kreativt fokus i sitt yrkesutövande. Välkommen att lyssna och få inspiration till hur du själv kan arbeta mer normkreativt!

Medverkande: Adam Gardelin är konstnärlig ledare för den queera scenkonstfestivalen Pride@Boulevard. Han har främst arbetat med musikal, med fokus på att lyfta fram queer och feministisk tematik inom genren. Han arbetar även som regissör, dramatiker och översättare och har skrivit flera normkreativa pjäser som riktar sig till barn och unga. 2018 kommer han att sätta upp en ”gender bender-version” av Jesus Christ Superstar, där Jesus och lärjungarna blir en feministisk grupp som revolterar mot patriarkatet.

Sparq är ett feministiskt nätverk inom Musikalartistavdelningen i Teaterförbundet. Sparq arbetar mot den rådande ojämställdheten och bristen på kvinnors inflytande i musikalbranschen i Sverige, och driver bland annat kampanjen Våra historier som fått stor uppmärksamhet.

Catrine Lundell är radiomakare, komiker och producent. Just nu är hon bland annat annat aktuell med satirserien Bauta på SVT. Hon har gjort reportageserien ”Nationen: Rätten att leva som andra”, om Sveriges historiska förtryck av personer med funktions-variationer. Hon driver även Instagramkontot: endelavminvardag.

Det bjuds på fika

När: 22 oktober 2017 15:00 - 22 oktober 2017 18:00

Var: Kaplansbacken 2a / Stockholm

Arrangör: Teaterförbundet för scen och film