Klubbfolk: MAG, Lamine Cissokho, AKB & AKB, Digital Encounter


Söndag den 15 oktober är det dags för årets andra KLUBBFOLK - En söndagsklubb där musik från Gävle, Gävleborg, Sverige och världen blandas med bar och skönt häng i Folkteaterns foajé! Alltid gratis inträde, liveakter, alkoholfribar, mat och skönt häng!

KLUBBFOLK arrangeras i samarbete mellan Folkteatern Gävleborg, Lamour och Koloni

✰✰Lamine Cissokho (Kalmar) ✰✰ Lamine Cissokho kommer från Senegal och är en ättling till en “berättarfamilj”, så kallade grioter, med en historia som går tillbaka till 1400-talet. En griot är en västafrikansk trubadur som har till uppgift att föra sitt folks historia vidare. Kora, den ”västafrikanska harpan”, är Lamines huvudinstrument, tillverkad av en stor kalebass med 22 strängar. Instrumentet skapar magisk, vacker musik som berör. Sedan 2001 är han bostatt i Kalmar.

✰✰MAG (Gbg)✰✰ MAG (aka Magdalena Ågren) skapar omsöm smutsig omsöm ljuv musik med hjälp av trombon, röst och trummaskin. Musiken byggs upp med live samplingar och skapar således hennes egna mini-orkester. Hennes både vilda och återhållna musik rör sig fritt mellan populärkultur och experimentell ljudkonst.

MAG är verksam i Göteborg som konstnär, musiker, artist och komponist. Hon turnerar flitigt som soloartist men förekommer även i banden Sork och Trapped in a Loop. Hon har sedan starten 2008 turnerat såväl i Sverige som utanför.

✰✰AKB vs. AKB✰✰ AKB vs AKB är ett samarbete mellan Anna-Karin Berglund och Anna-Karin Brus.

Anna-Karin Berglund, AKB, har de senaste tio åren spelat i Twiggy Frostbite men står nu på egna ben under artistnamnet AKB. Hennes debut-EP Söndagsbarn släpptes 2016. AKB spelar instrumental ambient musik.

Anna-Karin Brus är bildkonstnär och musiker och sammanför dessa två konstformer till audiovisuella verk där ljud och bild är beroende av varandra.

✰✰Digital Encounter✰✰ Hjärnan bakom Digital Enconuter är Leopold Låby, speldesigner, programmerare och teknisk dramaturg på Änglaspel som repeterar på Folkteatern just nu. För oss söndagsklubbare presenterar han en lekfull rörelseupplevelse som en del av experimenterandet med att låta scenkonsten möta och förhöjas av digital teknik. En kroppslig virtuell upplevelse där digitala och fysiska kroppar möts.

Viktor “Slim Vic” Zeidner från Lamour och Christian Pallin från Koloni kommer DJ:a före, mellan och efter våra två huvudakter.

Bro Burgers foodtruck kommer även att finnas på plats med utvalda burgare från deras meny.

När: Oct. 15, 2017, 3 p.m. - Oct. 15, 2017, 10 p.m.

Var: Folkteatern Gävleborg N. Rådmansgatan 23 / Gävle

Arrangör: Klubbfolk, Lamour, Koloni Gbg och Folkteatern Gävleborg