Inga nazister i Göteborg


TID OCH PLATS PRELIMINÄR - MER INFORMATION KOMMER SENARE.

Den 30 september planerar nazisterna i Nordiska Motståndsrörelsen att genomföra en marsch i Göteborg. Detta är en exceptionell händelse. Det är mycket sällan det görs försök att arrangera öppna nazistdemonstrationer i vår stad. Detta har onekligen ett samband med kulturella och mediala etablissemangets skamlösa krypande för nazisterna i Nya Tider, vars medverkan på Bokmässan kommer ske samtidigt som den demonstration NMR planerar.

NMR är Sveriges i särklass mest våldsamma nazistorganisation. Det senaste året har medlemmar i NMR utfört en rad bombattentat mot flyktingboenden och en vänsterlokal i Göteborg. För ungefär ett år sedan mördade deras finska gren Jimi Karttunen i Helsingfors.

NMR:s organiserade öppna närvaro i Göteborg är oacceptabel. Vi kallar alla demokratiska, antifascistiska krafter till Göteborg för att 30 september protestera mot nazismen.

Alla till Göteborg, No pasarán

När: Sept. 30, 2017, 9 a.m. - Sept. 30, 2017, 1 p.m.

Var: Gustaf Adolfs torg / Göteborg

Arrangör: Göteborgs Antifascistiska Front