Feminister mot kvinnlig könsstympning i Sverige / Filmvisning: Girls from Earth


Den 25 september lanserar ActionAid en film om kampen mot kvinnlig könsstympning (Female Genital Mutilation, FGM). Med utgångspunkt i filmen kommer vi att föra en diskussion tillsammans med feminister i Sverige och feminister från Somaliland. Diskussionen kommer att belysa de bästa metoderna för att bekämpa våld mot kvinnor, med betoning på FGM, ur ett globalt och lokalt perspektiv.

Den nyproducerade filmen ”Girls from Earth” belyser förekomsten och komplexiteten kring den här farliga traditionen som drabbar miljontals flickor och kvinnor världen över, inte minst i Sverige.

Medverkande i panelsamtalet samt agenda kommer snart!

Var: Bio Zita, Birger Jarlsgatan 37

När: 14.00-16.00

Vi bjuder på fika. Anmäl dig senast den 22 september genom att mejla till Hana.Al-Khamri@actionaid.org

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Varmt Välkommen!

ActionAid

Arbetet mot kvinnlig könsstympning

ActionAid arbetar sedan länge med förebyggande insatser mot kvinnlig könsstympning i nio länder i Afrika. Arbetet fortsätter att expandera och idag är ActionAid aktiva i frågan i Sverige och flera andra länder i Europa genom projektet AFTER (Against Female Genital Mutilation Through Empowerment and Rejection). De tre språkrören från Somaliland som besöker Sverige under slutet av september är inbjudna genom projektet AFTER.

När: 25 september 2017 14:00 - 25 september 2017 16:00

Var: Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37 / Stockholm

Arrangör: ActionAid Sweden