Rödluvan – upprättelsen


Vem är hon egentligen, den där Rödluvan? En liten flicka i en barnsaga, säger du kanske, varken mer eller mindre. Så kan det ju vara. Men vad är det som gör att alla minns henne? För finns det någon saga som verkligen alla känner till, är det ju den om Rödluvan. Hon som möter Vargen i skogen och sedan blir uppäten.

Så varför berätta sagan ännu en gång? Alla vet ju hur det går. Eller vet vi det, egentligen? Krafsar du under ytan på berättelsens barnsagedräkt, hittar du ett drama om sexualitet, lust, övergrepp, skuld och skam.

Och lyssnar du riktigt noga, är det som om du kan höra ett svagt sorl av tusentals kvinnoröster genom generationer, som brutit sig igenom en värld av manligt kodade röster, myter och trossystem – och som har något väsentligt att berätta för oss.

OBS! Inte en barnpjäs.

manus: Åsa Berglund Cowburn i samarbete med ensemblen

regi: Åsa Berglund Cowburn

scenografi: Kim Halle och Åsa Berglund Cowburn

kostym: Kim Halle

musik: Simon Steensland

ljus: Andreas Boonstra

teknik: Hilda Stenshäll

i rollerna:

Nina Haber, Sofia Rönnegård, Hilda Stenshäll och Lotta Östlin Stenshäll

Spelas 8 september – 7 oktober, moment: lilla scen

Föreningen Storasyster genomför ett samtal med regissören Åsa Berglund Cowburn, söndagen 17 september, direkt efter föreställningen. Samtalet kommer handla om kvinnors utsatthet och faran med förlegade könsroller. Samtalet pågår ca 45 minuter och ingår i biljettpriset.

När: Sept. 8, 2017, 7 p.m. - Sept. 22, 2017, 7 p.m.

Var: moment:teater, gubbängstorget 117, Gubbängen / Stockholm

Arrangör: moment:teater