Konsert på Rättviks Gammelgård: Sara & Samantha


Välkomna på konsert på Rättviks gammelgård! Nyfiket har äran att presentera Sara Parkman och Samantha Ohlander!

Sara Parkman och Samantha Ohlander är några av Sveriges bästa folkmusiker. Lite som Kalle Moraeus juniors fast feminister och tuffare.

Parkman och Ohlanders klarar av konststycket att föra in folkmusik iklädd folkdräkt i nya sammanhang där folkmusiken traditionellt sett inte rört sig, vilket gör dom till pionjärer i den samtida kulturscenen i Sverige idag. Deras musik hörs på bygdegårdar och nattklubbar och med feministiska och anti-nationalistiska budskap för de folkmusiken in i Sverige 2017.

Efter år på lantlig folkhögskola, kunglig musikhögskola i Stockholm och köksundervisning från sina favorittanter och gubbar är de proffs på sin disciplin och levererar svensk anti-nationalistisk folkmusik på ett svängigt och tjusigt vis. Det är gammalt som möter nytt som branschen brukar säga. För Sara och Samantha finns ingen motsättning i att förvalta en tradition och samtidigt förnya den.

"Det är en tradition med oändligt material att ösa ur, men vi kan samtidigt sätta reglerna för det vi skapar av den. Folkmusiken är inget man kan bevara, som om den vore död. Folkmusiken lever."

De är såpass roliga att de har blivit förärade med eget humorprogram i Sveriges Radio P3, så pass kloka att de blir ombedda att leda seminarier och diskussioner gällande tradition och folkkultur och de spelar fiol med en jädra klarhet, sväng och briljans.


ENTRÉ

Förköp online:

Ordinarie pris 130 kr

Reducerat pris 70 kr

I dörren:

Ordinarie pris 150 kr

Reducerat pris 90 kr

OBS: Biljettförsäljningen online stänger fyra timmar innan konserten. Ett begränsat antal biljetter finns att köpa på plats två timmar innan konserten börjar. Det lönar sig att köpa biljett i förväg.


Konserten äger rum inomhus under Sturladus mäktiga bjälkar och miljön på Gammelgården är en upplevelse i sig. Smörgåsar, hembakad fika, glass och kaffe finns till försäljning i kaféet före konserten och under pausen.

Sker med stöd av Musikverket, Folkmusikens hus, RFoD, MOKS, Rättviks kommun och Studiefrämjandet.

När: July 27, 2017, 2 p.m. - July 27, 2017, 4 p.m.

Var: Gammelgården, Sjurbergsvägen 1 / Rättvik

Arrangör: Nyfiket - Kafé på Rättviks Gammelgård