Kulning som Friskvård


Kulning som Friskvård, helgkurs

Välkomna till helgkurs i FriskvårdsKulning med Karin. Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt, mycket kraftfullt tonregister. Kulning är att vara närvarande i ljudet, i nuet och lita på sin inneboende kraft. Att våga ta plats med sin röst. Ett sätt att hitta förankring och uppleva sammanhang i en alltmer stressad omvärld.

För att lyssna på Karins kulning gå till SV Sörmlands hemsida, första sida längst ner till höger: www.sv.se/sormland.

Obs Du behöver inte kunna sjunga för att kula, utan använder din unika röst. Inga förkunskaper behövs, endast nyfikenhet och mod att prova! Med hjälp av noggrann röstuppvärmning, lekfulla avslappnade röstövningar och närvaroövningar närmar vi oss våra kraftfulla röster. Under resans gång får du del av kulningens historik.

Lördag och Söndag 27-28 maj kl 9.30-16.30, start vid 7 anmälda.

Lokal Gamla Missionshuset, Ekvägen 7B, Björnlunda.

2ggr/14tim (á 45 min)/ 1600 kr

Möjlighet till boende finns hos Björklunda vandrarhem.

Ledare Karin Lindström Kolterud är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och norska Valdres och leder kurser och workshops i folksång och kulning. Hon har utvecklat sin egen metod i det hon kallar friskvårdskulning och brinner för sin "kulningsmission" läs mer: http://www.kularkraft.se/, sedan hon gick utbildningen "musik & hälsa" på Kungliga musikhögskolan. Där gjorde hon ett specialarbete som bestod i att utforska kulningen som friskvård ställt mot stress och utmattningsproblematik. En studie som gav goda resultat.

När: 27 maj 2017 07:30 - 28 maj 2017 14:30

Var: Ekvägen 7, Björklunda / Gnesta

Arrangör: SV Sörmland