Grön feministisk ekonomi


Varmt välkomna till seminarium

GRÖN FEMINISTISK EKONOMI

Miljöföreningen Fenix bjuder i samarbete med Gröna kvinnor in till ett seminarium om omställning till en hållbar och jämställd ekonomi. Vi får lära om vad feministisk ekonomi är och hur befintligt ekonomiskt system påverkar jämställdhetsarbetet och hållbarhetsutvecklingen.

Datum: torsdagen den 27 april

Tid: kl 17.30 – 19.30 (tid för diskussion finns till kl 20)

Plats: Malmö Högskola, Orkanen, lokal E439

Pris: medlemmar gratis – vi bjuder på frukt! Övriga: 50 kr

Ewa Larsson, samhällsvetare och ordförande Gröna kvinnor, partipolitiskt obundet kvinnoförbund, vill inom ramen för Agenda 2030:s sjutton olika delmål visa på målkonflikter och samtala kring vägar ur dessa. Mål 8 ”... inkluderande och långsiktigt hållbar ekonomisk tillväxt”och Mål 12 ”Omställning till en hållbar konsumtion och produktion av varor och tjänster är en nödvändighet för att minska negativ påverkan på klimat och miljö samt människors hälsa”.

Divesteragruppen som driver internationella kampanjen Fossil Free för att flytta våra gemensamma tillgångar (skattepengar och andra resurser) från investeringar i olja, kol och gas. Kampanjen #divesteraAP-fonderna arbetar för att statliga AP-fonderna ska divestera de 36 miljarder SEK som man investerat i fossilindustrin.AP-fonderna äger reserver som motsvarar 11 gånger Sveriges totala utsläpp (källa WWF).

"Om det är fel att förstöra klimatet så är det också fel att tjäna pengar på den förstörelsen"

Bli medlem i Gröna kvinnor, sätt in 100 kr på bankgiro 5412-6867, ange namn, adress och mailadress.

Mer info från Johanna Norrbo jnorrbo@gmail.com

När: 27 april 2017 15:30 - 27 april 2017 18:00

Var: Malmö Högskola Orkanen / Malmö

Arrangör: Gröna kvinnor